Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Περί ορέξεως... || Μακαρονάδα ...Υγείας

Περί ορέξεως... || Μακαρονάδα ...Υγείας


Γράφει η Βασιλική Μιχαλάκη


Η συνταγή που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι κυριολεκτικά υπόθεση...φίλων!Με χαλαρή διάθεση σε  συνάθροιση φίλων ήρθε η  συζήτηση ως συνήθως στις διακοπές,το καλοκαίρι,τα “μισητά”κιλά και πως θα τα εξαφανίσουμε και  ήταν τότε που ο καλός φίλος και ικανότατος σεφ Βασίλης Στεφάνου (Εστιατόριο θαλασσινών “Θαλασσάκι”) που θέλησε σαν από μηχανής θεός να μας εκπλήξει ...νόστιμα και υγιεινά.
Ονομάστηκε υγείας γιατί ο τόνος είναι ένα ψάρι πλούσιο σε φώσφορο, σελήνιο και κάλιο. Η χαμηλή του περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και χοληστερίνη τον κάνουν μια ενδεδειγμένη διατροφική πρόταση σε αντίθεη με άλλες ζωικές τροφές
Ιδού η πρόταση του φίλου/σεφ Βασίλη που “δανείζομαι “αποκλειστικά για εσάς!


Υλικά (4 άτομα)

1 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας (ιδανικά Νο 6)
300 γρ. Τόνο (2 μικρές κονσέρβες ή μία μεγαλύτερη)
1κονσέρβα ντο ματάκια ψιλοκομμένα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι -Πιπέρι
Λίγη κάπαρη
1 κρεμμύδι
Λίγο κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας ντοματοπολτό
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ως γνωστόν τα ζυμαρικά δε έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας  ή περίπλοκη εκτέλεση. Έτσι ακριβώς και η δική μας συνταγή είναι μία εύκολη και σύντομη παρασκευή : Ξεκινάμε βάζοντας ένα σκεύος (κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι)σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο,ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε -σχετικά ελαφρώς. Ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και τη συσκευασία με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα προσθέτουμε στο σκεύος μας. Συμπληρώνουμε αλάτι,πιπέρι κάπαρη ντοματοπολτό,ψιλοκομμένο άνηθο και ένα ποτήρι νερό. Ανακατεύομαι πολύ καλά μέχρι να έρθει ο πρώτος βρασμός και στη συνέχεια σκεπάζουμε το σκεύος μας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
 Όταν επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα (“δέσει” η σάλτσα) κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού της σάλτσας μας παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας : σε αλατισμένο νερό τα βράζουμε περίπου 6 - 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε  μέσα στη νόστιμη  σάλτσα τόνου και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί. Γαρνίρουμε εάν θέλουμε με τυρί τριμμένο.

                              Καλή σας Όρεξη!

Tips :
-Αν επιθυμούμε να μην έχουμε μεγάλα κομμάτια ψαριού στη σάλτσα μας κατά τη διάρκεια του πρώτου βρασμού μπορούμε να  το “λιώσουμε” μ΄ ένα πιρούνι.
-Στο 20λεπτο που διαρκεί ο βρασμός του τόνου καλό θα είναι να το ανακατεύουμε συχνά ελέγχοντας παράλληλα τη ποσότητα του νερού (αυτό σχετίζεται με το ποσό αραιή τη θέλουμε).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου