Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Λαχταριστές Σουπιές Κρασάτες

Λαχταριστές Σουπιές Κρασάτες 


γραφει η Βασιλική Μιχαλάκη


Στο μενού του “Περί Ορέξεως” περιλαμβάνεται μία συνταγή καθόλα λαχταριστή, ιδιαίτερη και ιδανική για τη Σαρακοστή και όχι μόνο. Ένα κυρίως γεύμα  που οι ευρηματικές  παραλλαγές αυτού προσδίδουν άλλη μία γευστική ποικιλία που σας διαβεβαιώνω πως θα εκπλήξουν ευχάριστα.








 Υλικά (4 άτομα)
1 kg Σουπιές ( κατεψυγμένες ή φρέσκες) και καθαρισμένες
2 ποτήρια κόκκινο κρασί (της αρεσκείας μας) 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 σκελίδα σκόρδο 
1 κουτ. σούπας πελτέ 
αλάτι, μπαχάρι  
φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας 
2  κούπες ρύζι (τύπου Καρολίνα)
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Πλένουμε πολύ καλά τις σουπιές μας και τις κόβουμε σε ροδέλες. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε τις σουπιές μας να μαλακώσουν ελαφρώς για 2-3 λεπτά.
Κατόπιν συμπληρώνουμε στο όλο μείγμα το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να “πιουν” τα υγρά τους. Στη συνέχεια αφού προσθέσουμε το πελτέ, μισό ποτήρι νερό, αλάτι και μπαχάρι χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα.
Τέλος προσθέτουμε μυρωδικά της αρεσκείας μας συνοδεύοντας τις νόστιμες σουπιές μας με ρύζι Καρολίνα.



Tips
1) Αν κάποιος προτιμά τις φρέσκες σουπιές καλό θα ήταν να καθαριστούν από το προμηθευτή σας,Αφού κοπούν ιδανικό θα ήταν να παραμείνουν μία νύχτα στο ψυγείο ανακατεμένες με μαγειρική σόδα ώστε να μαλακώσουν
 2)Μία  παραλλαγή της ίδιας γευστικής πανδαισίας -αν δε συγκαταλέγεται στις προτιμήσεις σας οι κόκκινες σάλτσες – είναι εκείνη που χρησιμοποιείται λευκό κρασί και μουστάρδα. Εξίσου εντυπωσιακή!

                    Καλή σας ΄Ορεξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου