Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο πιο εύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς!

Περί ορέξεως... || Ο πιο εύκολος σιμιγδαλένιος χαλβάς!


γράφει η Ρούλα Παπασταθοπούλου



Σαρακοστή και τι πιο επίκαιρο από έναν θαυμάσιο και ευκολότατο σιμιγδαλένιο χαλβά! Τον έφτιαξα χτες βράδυ και μόλις που πρόλαβα σήμερα να βγάλω φωτογραφία το τελευταίο κομμάτι. Μην διστάσετε, η διαδικασία είναι πανεύκολη και τα υλικά πολύ λίγα γι' αυτό... βάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά και ξεκινάμε!

Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη\
4 ποτήρια νερό
προαιρετικά μια χούφτα αμύγδαλα και/ή σταφίδες ξανθές

Διαδικασία:
Βάζω το λάδι να κάψει και καβουρδίζω το σιμιγδάλι. Μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα προσθέτω τα αμύγδαλα (ολόκληρα ή σπασμένα) και συνεχίζω να καβουρδίζω ανακατεύοντας συνεχώς. 
Όταν το σιμιγδάλι γίνει καστανό ρίχνω τη ζάχαρη και αμέσως το νερό με προσοχή γιατί θα αρχίσει να κοχλάζει πολύ δυνατά. Το κόλπο είναι να πέσει αρκετά γρήγορα όλο το νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να πάψει για λίγο ο βρασμός. Ενδέχεται να κολλήσει λίγο η ζάχαρη στον πάτο της κατσαρόλας αλλά όταν αρχίσει να βράζει ξανά το μείγμα, θα λιώσει. Συνεχίζω να ανακατεύω καθώς το μείγμα βράζει έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά και αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Τότε είναι έτοιμος ο χαλβάς και τον τοποθετώ στην στρογγυλή φόρμα του κέικ ή σε ταψάκι. Πασπαλίζω με κανέλα και απολαμβάνω.

Καλή επιτυχία και καλή σαρακοστή σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου