Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣινεμάBuss Aldin

Fight club


γράφει ο Buzz Aldrin



Χαιρετώ όλους τους φίλους της έβδομης τέχνης που δεν είναι άλλη από τον κινηματογράφο. Σε αυτή την στήλη της αμπάριζας θα ενημερώνεστε για ταινίες παλιές αλλά και καινούριες που πραγματικά με έχουν αγγίξει προσωπικά σαν άνθρωπο. Σίγουρα σε κάποιες θα διαφωνήσετε μαζί μου αλλά πιστεύω ότι οι πιο πολλές που θα σας παρουσιάσω θα σας αρέσουν και ίσως και κάτι παραπάνω.
Είναι δύσκολο να διαλέξω την πιο αγαπημένη μου ταινία γιατί είναι πολλές όπως επίσης δεν μπορώ να διαλέξω τον αγαπημένο/η ηθοποιό. Θα ξεκινήσω με μια ταινία που ίσως την έχετε δει. Είναι σχετικά καινούρια και ίσως είναι μια από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει.
Με πρωταγωνιστές τον Brad Pitt και Edward Norton  το Fight Club έχει χαρακτηριστεί από τις καλύτερες ταινίες του κινηματογράφου. Ήταν 1999 και ο σκηνοθέτης David Fincher (από τους αγαπημένους μου) βλέπε seven, the game, panic room, zodiac, the girl with the dragon tattoo, the curious case of Benjamin Button, είπε να κάνει το θαύμα του και να αφήσει την σφραγίδα του στο στερέωμα του σινεμά.


Ο ήρωας μας είναι ο Edward Norton που στην ταινία έχει πολλά ονόματα όπως Rupert, Cornelius και μέχρι το τέλος της ταινίας δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Πάσχει από αυπνία και προσπαθεί να βρει τρόπο να γιατρευτεί πηγαίνοντας σε διάφορα therapy groups. Δυστυχώς δεν μπορεί να βρει λύση για το πρόβλημα του μέχρι που συναντά τυχαία σε ένα αεροπλάνο τον  Brad Pitt (Tyler Durden). Η ζωή του αλλάζει δραματικά αφού γίνεται μια έκρηξη στο διαμέρισμα που έμενε και αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι, γιαπί, του Tyler. Δεν θέλω να αναφέρω κάτι άλλο για το πώς εξελίσσεται η ταινία γιατί έχει μεγάλες εκπλήξεις και δεν θέλω να κάνω χαλάστρες.

Με πρωταγωνιστές τον Brad Pitt και Edward Norton  το Fight Club έχει χαρακτηριστεί από τις καλύτερες ταινίες του κινηματογράφου.

Πέρα λοιπόν από την πλοκή της ταινίας αναφέρονται πράγματα που ίσως δεν τα έχετε σκεφτεί ποτέ στην ζωή σας. Εάν κάτσετε και τα αναλύσετε λιγάκι θα αναθεωρήσετε για πολλά πράγματα. Θα κλέψω μια ατάκα από την ταινία.

"You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world."

Πιστεύω να πήρατε μια γεύση για το τι θα δείτε. Την ταινία αυτή την έχω δει πάνω από 20 φορές (ναι οκ το ξέρω είναι πολλές) αλλά την ξαναβλέπω άνετα. Η ταινία δεν έχει πάρει Oscar  και η τηλεόραση δεν την παίζει πριν τις 12 το βράδυ (για ευνόητους λόγους). Οπότε ή θα την νοικιάσετε ή ελάτε σπίτι μου να την δούμε μαζί!

Τίτλος: Fight Club
Ημερομηνία: 15 Οκτωβρίου 1999
Διάρκεια: 139 λεπτά
Σκηνοθεσία: David Fincher
Σενάριο: Chuck Palahniuk
Πρωταγωνιστούν: Edward Norton , Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Meat loaf, Jared Leto





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου