Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τυρολουκουμάδες της Ρούλας με σος μουστάρδας

Περί ορέξεως... || Τυρολουκουμάδες της Ρούλας με σος μουστάρδας




γράφει η Ρούλα Παπασταθοπούλου


Γεια σας φίλοι!
Σήμερα σας έχω μια συνταγή δικής μου εμπνεύσεως και κατασκευής. Είναι αυτό που λέμε, με ότι βρήκα στο ψυγείο. Η δοκιμή έγινε, πέτυχε και δεν έμεινε ψίχουλο! Απολαύστε λοιπόν ένα πανεύκολο και γρήγορο μεζεδάκι για ξαφνικούς επισκέπτες και όχι μόνο.



Υλικά:
2 αβγά
Μία χούφτα τυριά κίτρινα τριμμένα
100 γραμμάρια τυρί φέτα σπασμένη σε κομμάτια
Ένα σφηνάκι νερό
Αλάτι – Πιπέρι – Πάπρικα
Μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά με το νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε  τα τυριά το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το μπέικιν πάουντερ. Έχουμε έναν χυλό αραιό. Τώρα βάζουμε λίγο - λίγο το αλεύρι ώσπου ο χυλός να πήξει αρκετά και να στέκεται στο κουτάλι.
Βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει όπως κάνουμε για τις λουκουμάδες. Παίρνουμε με κουτάλι της σούπας μια κουταλιά και με ένα άλλο κουτάλι βοηθάμε να πέσει το μείγμα στο ζεστό λάδι. Τηγανίζουμε αρκετά να ψηθεί το ζυμαράκι και να πάρει χρώμα.
Για την σος βάζουμε από 5-6 κουταλιές μαγιονέζα και γιαούρτι στραγγιστό σε ένα μπωλάκι και προσθέτουμε δύο κουταλιές μουστάρδας. Ανακατεύουμε καλά. Προαιρετικά βάζουμε λίγη πάπρικα.


Tips: Μπορείτε να το εμπλουτίσετε με μικρά κομματάκια από αλλαντικά (ζαμπόν, μπέικον, γαλοπούλα) για έξτρα γεύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου