Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

"Αχόρταγοι" Έλληνες στοχεύουν σε Ρεκόρ Γκίνες

"Αχόρταγοι" Έλληνες στοχεύουν σε Ρεκόρ Γκίνες



Είναι γεγονός ένα εντυπωσιακά τεράστιο Χριστουγεννιάτικο γλυκό-ελληνικής κατασκευής - "χτυπάει"την κορυφή στα Ρεκόρ Γκίνες!Την περασμένη Κυριακή ένας γιγάντιος κουραμπιές 300 κιλών παρασκευάστηκε και καταναλώθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο  πάρκο Αστερόκοσμου!
Δημιουργός αυτού ένα μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος ο αρχι -ζαχαροπλάστης Άγγελος Υποκαμισάς!




Για τη περίφημη δημιουργία του -σε συνεργασία βέβαια με ΔΕΘ -Helexpo - απαιτήθηκαν ο :100 κιλά ζάχαρη ,70 κιλά βούτυρο,150 αυγά,30 κιλά αμυγδάλων και 4 λίτρα κονιάκ!Ο  μοναδικός κουραμπιές παρασκευάστηκε  σε καλούπια που συναρμολογήθηκαν  για να δώσει την τελική του μορφή που είχε σχήμα μισοφέγγαρου !



 
Ο  μοναδικός κουραμπιές χρειάστηκε 100 κιλά ζάχαρη ,70 κιλά βούτυρο,150 αυγά,30 κιλά αμυγδάλων και 4 λίτρα κονιάκ!


Κατασκευάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής και το βάρος του ξεπέρασε κατά πολύ το όριο που έθετε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες -δηλαδή τα 200 κιλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου