Περί ορέξεως... || Μία τούρτα για όλες τις ώρες!
Γράφει η Ρούλα Παπασταθοπούλου
Γεια σας. Τρίτη συνταγή και είπα να σας γλυκάνω λίγο επ’ ευκαιρία
των γενεθλίων του Μιχάλη (βλέπε στήλη «Κλικ και ποίημα»). Δεν φαντάζεστε πόσο γρήγορα
φτιάξαμε αυτή την υπέροχη Αμερικάνικου τύπου τούρτα, παρέα με την αδερφή μου. Μήπως σας έλειψε μια σπιτική τούρτα για όλες τις ώρες, από γενέθλια έως
απογευματινό τσάι με παρέα; “Voila”!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
12 αυγά
240γρ. βιτάμ
300 γρ. ζάχαρη
280 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για τη σαντιγί:
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. ζάχαρη
Για την γέμιση: Μαρμελάδα βύσσινο
Κερασάκια για το στόλισμα
Προετοιμασία:
1,Λιώνω το βιτάμ και το έχω σε θερμοκρασία δωματίου.
2,Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με τη βανίλια και το μπέικιν
πάουντερ, τρεις φορές να πάρει αέρα.
3,Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να σχηματιστεί η σαντιγί,
και την έχω στο ψυγείο.
Εκτέλεση: Χτυπάω τη ζάχαρη με τα αυγά στην δυνατή ταχύτητα του
μίξερ για 10 λεπτά. Σταματάω το χτύπημα, προσθέτω στα αυγά το μείγμα με το
αλεύρι και ανακατεύω με ένα κουτάλι απαλά. Τέλος ρίχνω το λιωμένο βούτυρο σε
δόσεις ανακατεύοντας επίσης απαλά. Ρίχνω το μείγμα σε δύο ίδια τσέρκια τούρτας
που έχω καλύψει τον πάτο τους με λαδόκολλα. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους
180ο C για
17 λεπτά και τα αφήνω να κρυώσουν.
Βάζω το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα ανάλογου μεγέθους. Αλείφω με
την μαρμελάδα βύσσινο κι από πάνω στρώνω το 1/3 από τη σαντιγί. Σκεπάζω με το
δεύτερο παντεσπάνι. Καλύπτω όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά με σαντιγί και
στολίζω με κερασάκια.
Έτοιμη, νόστιμη, επιθυμητή ακόμα κι από το γατούλη!
Tips:
Μην επιχειρήσετε να κάνετε ένα μεγάλο παντεσπάνι με σκοπό να το χωρίσετε στη μέση,
γιατί δεν θα ψηθεί ομοιόμορφα εσωτερικά και θα έχετε αποτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου