Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Greeks do it better

Greeks do it better 


(Οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα)


Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην αμερικάνικη ιστοσελίδα της Huffington Post εκθειάζει την ελληνική διατροφή και παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους η ανθρωπότητα θα πρέπει να είναι ευγνώμονες προς τους Έλληνες. Σύμφωνα με το άρθρο, εκτός από τις άλλες μεγάλες επιτυχίες όπως η Δημοκρατία, η Φιλοσοφία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το αγωνιστικό Πνεύμα, η σύγχρονη κοινωνία θα πρέπει να ευγνωμονεί την Ελλάδα και για τη... Φέτα!

Οι Έλληνες έχουν "διαμορφώσει ένα τρόπο στο φαγητό τον οποίο καμία χώρα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί."
Το άρθρο αναφέρει, επίσης, ότι οι Έλληνες έχουν "διαμορφώσει ένα τρόπο στο φαγητό τον οποίο καμία χώρα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί." Διατροφολόγοι από όλο τον κόσμο επισημαίνουν τα  τεράστια οφέλη της ελληνικής Κουζίνας όπως «το κολύμπι σε ελαιόλαδο το κόκκινο κρασί και τους εκλεκτούς μεζέδες. Οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα και  αυτός είναι απλά ο ελληνικός τρόπος ζωής και ο λόγος ο οποίος εξηγεί το γιατί οι Έλληνες ζουν καλύτερα από κάθε άλλο λαό!

Ας δούμε πιο αναλυτικά τις διατροφικές μας συνήθειες που αναφέρει το άρθρο -ύμνος της  Huffington Post και τα ευφυή σχόλια του αρθρογράφου. Ενός άρθρου που σημειωτέον  έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου:

-Το ψητό τυρί (Σαγανάκι ) ένα κίτρινο τυρί -συνήθως γραβιέρα – που έχει υψηλό σημείο τήξης και μπορεί να σταθεί στο τηγάνι. Τραγανό στο εξωτερικό και ζουμερό στο εσωτερικό του. Έχει  ουσιαστικά τη μορφή που το τυρί πάντα ήθελες να έχει !

 Έχει  ουσιαστικά τη μορφή που το τυρί πάντα ήθελες να έχει!
                   

- Ο Eλληνικός καφές (Φραπέ)
Με σχόλια όπως Starbucks δεν υπάρχει άλλος καφές σαν το ελληνικό φραπέ (το έκαναν πρώτοι το έκαναν καλά και δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο)

Ελληνικός Φραπές  δε συγκρίνεται με τίποτα αλλο!
                           

- “Έχουν μετατρέψει σε υγιεινό διατροφικό χόμπι τη χρήση του ελαιολάδου (κάτι που δε θα τους το ξεπληρώσουμε ποτέ )”

- “Οίνος ευφραίνει καρδία”  συνήθιζαν να λένε οι προγονοί μας ενώ το άρθρο αναφέρει “οι Έλληνες δεν έχουν υποβιβάσει το κρασί μόνο μόνο σε εορτές και αργίες  αλλά γνωρίζουν καλά πως μαζί με το ελαιόλαδο είναι σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής ενός ατόμου γεγονός που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα!”
Έλληνες γνωρίζουν καλά πως το κρασί μαζί με το ελαιόλαδο είναι σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής ενός ατόμου!

-Η φέτα είναι η εθνική μας  γαρνιτούρα.
“Ποιος χρειάζεται κλωναράκια μαϊντανό, όταν έχετε τη  φέτα; Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι για να ξέρουν ότι μπορείτε  να το βάλετε σε σχεδόν τα πάντα.”

-Αυτό είναι επιδόρπιο: “Γεια σας, λουκουμάδες! Πρόκειται για ελληνικό ντόνατ εμποτισμένο με μέλι, και από όπου αν και σερβίρεται για ειδικές περιπτώσεις. Είναι ακόμα καλύτερα από ότι μπορούσα να φανταστώ είναι. Σοβαρά. Στην αρχαία Ελλάδα, οι τηγανιτές μπάλες ζύμης επιδίδονταν στους νικητές των Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό αποδεικνύει το πόσο ιδιαίτεροι είναι.


Στην αρχαία Ελλάδα, οι τηγανιτές μπάλες ζύμης επιδίδονταν στους νικητές των Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων.

-“Έχουν αναγάγει το bar food σ' ένα εντελώς νέο επίπεδο. Δεν είναι απλά φτερούγες κοτόπουλου με πατάτες αλλά μικρές πλάκες τραγανού αγγουριού ,πιάτα με ψητό χταπόδι σαγανάκι ζεστή πίτα και πόσα άλλα Είναι γνωστό ως μεζές και συνδυάζετε σχεδόν πάντα με κρασί μπύρα ή ούζο”

-Χταπόδι “Ποτέ δεν έχουν αφήσει τα πλοκάμια τους να τους τρομάξουν και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες. Διότι όταν το ελληνικό χταπόδι πέσει στη σχάρα  μετατρέπεται σε κάτι που σκέφτηκα ότι είναι δυνατό μόνο στα όνειρά μας”



                         Οι Έλληνες έχουν μεταφέρει το bar food σ' ένα εντελώς νέο επίπεδο


- “Το Φύλλο Κρούστας  στην Ελλάδα είναι απλά ασύγκριτο. Τρανταχτό παράδειγμα ο μπακλαβάς ή η σπανακόπιτα!”

- “Το Τζατζίκι .. είναι η δική τους Κέτσαπ! Ναι, ναι, ναι. Κατασκευασμένο από γιαούρτι -για αυτό είναι κι υγιεινό- αγγούρι,άνηθο και σερβίρεται με κρέατα και μεζέδες”

- “Το μέλι ρέει πιο ελεύθερα και από ότι το κρασί της Ιταλίας! Σε πολλά επιδόρπια και πάνω από το γιαούρτι, το ελληνικό μέλι  προέρχεται κυρίως από το νέκταρ των οπωροφόρων και εσπεριδοειδών.”

- “Κανείς δε φτιάχνει καλύτερη σαλάτα γι ΄αυτό να ζητάτε μόνο από Έλληνες να σας τη ετοιμάσουν.”
- “Παιδιά που θα είμαστε χωρίς το ελληνικό γιαούρτι; Το πρωινό απλά δεν θα ήταν το ίδιο. Αλλά ενώ τρώμε ελληνικό γιαούρτι για πρωινό, στην Ελλάδα απολάμβαναν ως επιδόρπιο - με μέλι, φυσικά.”


“Παιδιά που θα είμαστε χωρίς το ελληνικό γιαούρτι;Το πρωινό απλά δεν θα ήταν το ίδιο.”

- “Η γη τους είναι ιδανική για σημαντικές καλλιέργειες όπως σταφύλια και ελιές και χωρίς υπερβολή παράγουν πάρα πολύ λάδι όπως και πάρα πολύ κρασί”

Τέλος όπως αναφέρει το άρθρο - ύμνος για την ελληνικές διατροφικές συνήθειες - μίλησε για τη νοοτροπία των Ελλήνων έναντι των τροφίμων, επισημαίνοντας ότι θα ήθελαν να απολαύσουν τα γεύματα τους με τους φίλους και την οικογένειά τους τελειοποιώντας αυτή τη μοναδική ... τέχνη”








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου