Μαρμελάδα πορτοκαλιού!
Γράφει η Ρούλα Παπασταθοπούλου
Πρόσφατα είχα επισκέψεις από το Άργος. Μαζί με τις ευχές για το Νέο Έτος και μια "κλούβα" πορτοκάλια Αργίτικα! Επί τη ευκαιρία μου προτάθηκε αυτή η εύκολη και "γλυκιά" συνταγή. Δεν πρόλαβα να την φτιάξω αλλά είμαι σίγουρη για την επιτυχία της καθώς τα διαπιστευτήριά της είναι πολύ ισχυρά. Σας την προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα και περιμένω την κριτική σας!
Υλικά
- 2 κιλά πορτοκάλια
- 2 κιλά ζάχαρη
- Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, τα στύβουμε και κρατάμε τους χυμούς τους χωριστά.
Καθαρίζουμε τα μισά πορτοκάλια και το λεμόνι από τις ίνες και τα βάζουμε σ' ένα μίξερ να γίνουν τρίμμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το moulti, έτσι κι αλλιώς πρέπει να τα βάζουμε λίγα λίγα.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 8 ποτήρια νερό, το χυμό του πορτοκαλιού και το τρίμμα από τις φλούδες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα.
Συνεχίζοντας το βράσιμο προσθέτουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να δέσει η μαρμελάδα. Θα πάρει περίπου μισή ώρα. Αν παρατηρηθεί αφρός τον αφαιρούμε με καθαρό και στεγνό κουτάλι. 5-10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού ο οποίος δρα ως φυσικό συντηρητικό.
Μόλις σβήσουμε την εστία προσθέτουμε και τις βανίλιες για έξτρα άρωμα.
Για την αποθήκευση της αποστειρώνουμε μερικά βάζα και τα γεμίζουμε με ζεστή τη μαρμελάδα, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!
tips: Αν προσέχετε τη σιλουέτα σας
σκεφτείτε ότι ένα βάζο σπιτικής μαρμελάδας
είναι ένα πρώτης τάξεως δώρο
για να γλυκάνετε τους φίλους σας!
![]() |
Δεν άντεξα και........... δοκίμασα!! |
Υ.Γ. Δύο μέρες μετά.............
Την έφτιαξα τελικά!!!
Είναι πολύ νόστιμη και την απόλαυσα στο πρωινό μου!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου