Περί ορέξεως || Γαλοπούλα με ανανά
Γράφει η Ρούλα Παπασταθοπούλου

Υλικά για την συνταγή:
1,5 κιλό στήθος γαλοπούλας κομμένο σε μπουκιές
Μία μεγάλη κονσέρβα ανανά
300 γραμμάρια μανιτάρια σαμπινιόν ή πόρτο μπέλο
Πιπεριά κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί (από μία)
Ένα ποτηράκι λάδι ελαφρύ (προτιμώ καλαμποκέλαιο)
Ένα σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
350 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι ή κίτρινο
Λίγο βούτυρο ή βιτάμ
Ξεκινάω με την προετοιμασία:
Κόβω σε τρίγωνα κομμάτια τις φέτες ανανά, σε μπαστουνάκια τις πιπεριές και στα δύο τα μανιτάρια.
Μία μεγάλη κονσέρβα ανανά
300 γραμμάρια μανιτάρια σαμπινιόν ή πόρτο μπέλο
Πιπεριά κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί (από μία)
Ένα ποτηράκι λάδι ελαφρύ (προτιμώ καλαμποκέλαιο)
Ένα σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
350 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι ή κίτρινο
Λίγο βούτυρο ή βιτάμ
Ξεκινάω με την προετοιμασία:
Κόβω σε τρίγωνα κομμάτια τις φέτες ανανά, σε μπαστουνάκια τις πιπεριές και στα δύο τα μανιτάρια.
Εκτέλεση: Ζεσταίνω σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι το λάδι και σοτάρω το κρέας για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα φέρνω 2-3 βόλτες. Ρίχνω από πάνω τον ανανά μαζί με το σιρόπι του και χαμηλώνω την ένταση στην εστία, τόσο ώστε να μαγειρεύεται με κλειστό καπάκι. Το αφήνω για 40 περίπου λεπτά να σιγοβράζει, αφαιρώ το καπάκι και δυναμώνω την εστία ώστε να πιει τα υγρά του. Όταν έχει μείνει με λίγο ζουμάκι προσθέτω το δεντρολίβανο και σβήνω τελείως την εστία. Χωρίς να βγάλω το σκεύος από τη φωτιά ρίχνω το μπαλσάμικο και το μέλι, ανακατεύω να πάει παντού και το αφήνω ώσπου να σταματήσει σιγά – σιγά ο βρασμός.

Αν πάλι προτιμάτε το πιλάφι δεν υπάρχει πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να το φτιάξετε από αυτόν:Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε ένα μέρος ρύζι, ενάμιση μέρος νερό, ανάλογο βούτυρο ή βιτάμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε με το καπάκι, την βάζουμε στην εστία και ανάβουμε στον πιο υψηλό δείκτη. Μόλις πάρει βράση και χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το καπάκι, σβήνουμε την εστία και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω της για 15 λεπτά. «Ω, του θαύματος» το ρυζάκι μας είναι έτοιμο, νόστιμο και σπυρωτό! Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε! Προσοχή, από την στιγμή που θα βάλετε το καπάκι, μην το ανοίξετε καθόλου παρά μόνο μόλις το φαγητό είναι έτοιμο!!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη… όσο για την επιτυχία του πιάτου, είναι σίγουρη!
την εχω δοκιμασει και εγω...τελεια...
ΑπάντησηΔιαγραφή