Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τούρτα με μους Σοκολάτα

Τούρτα με μους Σοκολάτα


γράφει η Βασιλική Μιχαλάκη


Η εορταστική περίοδος πλέον έχει περάσει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελείωσαν οι εορτές (ονομαστικές  ή γενεθλίων κτλ.) όπως ατελείωτη και η διάθεση μας για γλυκές σοκολατένιες αμαρτίες!
Μια από αυτές τις αμαρτωλές απολαύσεις - με κόστος μόλις 10.50€  για 10 μερίδες, είναι και η συνταγή που ακολουθεί που ναι μεν είναι χρονοβόρα, αλλά δε το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει αρκούντως τον ουρανίσκο  όλων, ακόμα και του πιο δύσπιστου δοκιμαστή.




Υλικά (10 -12 μερίδες)
για τη βάση: 
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη
125 γρ βούτυρο αγελάδας
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για τη κρέμα (μους) σοκολάτας: 
500 γρ. κουβερτούρα (55% κακάο) τεμαχισμένη
250 γρ.  φρέσκο γάλα (πλήρες)
500 γρ. κρέμα γάλακτος (35% -ζτυοημένη σε σαντιγί)

Εκτέλεση 
για τη βάση : 
Λιώνουμε το βούτυρο με τη κουβερτούρα σε μπελ μαρίν. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ τη σοκολάτα και  τέλος το αλεύρι. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψάκι 25 εκ ή σε τσέρκι και το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο για ακριβώς  για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς. Τέλος το αφήνουμε 2 ώρες να κρυώσει πριν βάλουμε την μους.

για τη κρέμα (μους) σοκολάτας:
Σε μπεν μαρι λιώνουμε τα 500 γρ κουβερτούρας με τα 250 γρ φρέσκο γάλα. Κατόπιν χτυπάμε  τη παγωμένη κρέμα γάλακτος στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί και το προσθέτουμε αργά αργά στο μείγμα της σοκολάτας.

Το απλώνουμε προσεχτικά στη βάση  που έχει ήδη κρυώσει  και το βάζουμε στο ψυγείο όπου και το αφήνουμε για 3 ώρες. Πριν σερβίρουμε προαιρετικά μπορείτε να το διακοσμήσετε με ξηρού καρπούς ή φρούτα ή ακόμα με κομματάκια σοκολάτας.

Tips:
1)Χρησιμοποιούμε  τη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για το χτύπημα της παγωμένης κρέμας γάλακτος. Χτυπάμε για αρκετή ώρα και χωρίς αυξομειώσεις έντασης προς αποφυγήν μη αφράτου αποτελέσματος.

2)Δεν είναι απαραίτητο να σιροπιάσουμε τη βάση της τούρτα μας. Παραμένει ζουμερή για αρκετές ημέρες (αν βέβαια παραμείνει στο ψυγείο σας μια τέτοια σοκολατένια πρόκληση)!

Πολύ Καλή Επιτυχία και ακόμα περισσότερη δυνατή Απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου