Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Super τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού

Περί ορέξεως... || Super τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού




Γράφει η Ρούλα Παπασταθοπούλου


Κρύο, καναπές, Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ευκαιρία για τσαγάκι με καλή παρέα! Τι λείπει; Τα τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού, που όσο γρήγορα φτιάχνονται, τόσο γρήγορα εξαφανίζονται. 
Είναι τα κουλουράκια που κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίζει και ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Σηκώστε τα μανίκια σας και σε μια ωρίτσα θα γευτείτε τα πιο τραγανά κουλουράκια του Χειμώνα.


Υλικά:
1 κιλό αλεύρι μπλε
4 φλυτζανάκια (του καφέ) λάδι
4 φλυτζανάκια  ζάχαρη
4 φλυτζανάκια χυμό πορτοκάλι (προτιμώ φυσικό)
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρίφαλο



Προετοιμασία: Αναμιγνύω το πορτοκάλι με την σόδα.

Εκτέλεση: Βάζω όλα τα υλικά σε λεκάνη και ζυμώνω για λίγο να σχηματιστεί ένα ζυμαράκι που δεν κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης (κρατάω λίγο αλεύρι και ελέγχω). Απλώνω λαδόκολλα σε ένα ταψί (ή σε 2 αν έχω αερόθερμο) και ζυμώνω τα κουλουράκια. Αραδιάζω στα ταψιά και ψήνω για 40 λεπτά περίπου στους 170ο C, ανάλογα και με τον φούρνο, ελέγχοντας να μην αρπάξουν.


Ειδοποιήθηκε η παρέα; Έτοιμα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου